ua en ru

Рада планує витратити 90 млн гривень на технічне переоснащення парламенту

Рада планує витратити 90 млн гривень на технічне переоснащення парламенту Фото: Верховна Рада України

Парламент хоче підвищити безпеку збереження держінформації

Керівник Апарату Верховної Ради України Володимир Слишинський повідомив, що у Раді розпочато роботу щодо впровадження електронного парламенту, який передбачає підвищення відкритості, поліпшення комунікації, впровадження нових технологій, повідомляє прес-служба ВР.

"У рамках цього проекту відбувається технічне переоснащення, закупівля відповідної техніки, систем захисту інформації та програмного забезпечення, на що буде витрачено біля 90 мільйонів грн., які будуть направлені, у першу чергу, на закупівлю обладнання, розбудову оптоволоконних мереж, розробку спеціальних систем захисту інформації, адже є необхідність підвищити безпеку збереження державної інформації", - зазначає Слишинський.

При цьому керівник Апарату ВРУ вважає доцільним витратити такі кошти на переоснащення парламенту.

"Останні закупівлі серйозного обладнання були 10 років тому. У тому числі, і wi-fi в сесійній залі робився тоді. Більше wi-fi ніде в Раді немає. На сьогоднішній день зовсім нові стандарти, нові підходи. Те обладнання, яке у нас є, не забезпечує вимоги, щоби всі люди могли нормально працювати - як депутати, так і журналісти. Зараз ми хочемо замінити його на нормальне професійне обладнання... Якщо взяти залу засідань, то в мережі мають одночасно працювати приблизно півтори тисячі людей. Тому є підвищені вимоги до обладнання", - зазначив він.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України (ВРУ) Володимир Гройсман прогнозує введення системи електронного документообігу в парламенті протягом трьох місяців.