ua en ru

Рада планує звільнити від електронного декларування військових

Рада планує звільнити від електронного декларування військових Фото: Верховна Рада

Документ підтримали 239 парламентарів

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №6172 "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції". За документ проголосували 239 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Підготовку документу до другого читання за скороченою процедурою підтримали 232 парламентаря.

Так, проектом закону пропонується встановити, що дія закону "Про запобігання корупції" не поширюється на військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, військової служби за контрактом осіб рядового складу, військової служби за контрактом осіб сержантського і старшинського складу, військової служби за контрактом осіб молодшого офіцерського складу, військової служби (навчання) курсантів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають у своєму складі військові інститути, факультети військової підготовки, кафедри військової підготовки, відділення військової підготовки.

Нагадаємо, в Україні до 1 квітня 2017 року електронні декларації повинні заповнити особи, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також ті, хто прирівнюються до уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.