ua en ru

Рада перерозподілила держбюджет-2017

Рада перерозподілила держбюджет-2017 Фото: Верховна Рада (twitter/ thebankova)

Парламент збільшив витрати бюджету на надання пільг та житлових субсидій

Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №7258 "Про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2017 рік". За документ проголосували 292 нардепа, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, закон передбачає перерозподіл видатків загального фонду державного бюджету шляхом збільшення витрат на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг на 7,6 млрд гривень.

За інформацією Державної казначейської служби України, станом на 01.09.2017 в органах Казначейства зареєстровано фінансові зобов'язання нарахованих пільг і субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг на суму 68,8 млрд гривень або на 7,6 млрд гривень більше річного плану.

Зокрема, кошти будуть перерозподілені таким чином:

  • збільшено грошове забезпечення на 1,7 млрд гривень поліцейським і працівникам ГСЧС;
  • субвенція місцевим бюджетам на заходи щодо соціально-економічного розвитку окремих територій збільшена на 1,1 млрд гривень;
  • медичну субвенцію збільшили на 0,3 млрд гривень;
  • лікування громадян України за кордоном на 0,2 млрд гривень;
  • грошове забезпечення військових Служби зовнішньої розвідки збільшено на 0,05 млрд гривень, а також на поліпшення матеріально-технічного забезпечення додатково виділили 0,15 млрд гривень.

"Дані витрати пропонується забезпечити за рахунок економії по обслуговуванню державного боргу в сумі 3,4 млрд гривень і за рахунок залишку коштів в сумі 7,6 млрд, передбачених у Державному бюджеті України на 2017 Пенсійному фонду України ", - йдеться в документі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада змінила процедуру призначення голів місцевих державних адміністрацій.