ua en ru

Рада змінила процедуру призначення голів місцевих держадміністрацій

Рада змінила процедуру призначення голів місцевих держадміністрацій Фото: засідання ВР (president.gov.ua)

За документ проголосували 234 нардепи

Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №7126 "Про внесення змін у деякі закони України щодо окремих питань проходження державної служби". За документ проголосували 234 нардепи, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, законом "Про державну службу" посади голів місцевих державних адміністрацій віднесено до посад державної служби категорії "А".

Згідно з нормами цього закону таких голови адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади президентом України за поданням Кабінету міністрів. Однак при цьому пропозиції щодо кандидатів на посади голів місцевих державних адміністрацій Кабміну повинна вносити комісія з питань вищого корпусу державної служби за результатами конкурсного відбору в порядку, визначеному зазначеним законом.

Крім цього, комісія погодила звільнення відповідних посадових осіб, а також здійснювала дисциплінарні провадження стосовно відповідної категорії держслужбовців.

Автори закону зазначають, що, згідно ст. 118 Конституції України, голови місцевих держадміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади президентом України за поданням Кабміну, а не комісії. Після прийняття законопроекту №7126 буде повернута процедура, передбачена в Конституції.

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №3238-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні". За документ після кількох невдалих спроб проголосували 228 парламентаріїв.