ua en ru

Рада перейменує дві області цього тижня

Рада перейменує дві області цього тижня Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Питання перейменування нардепи розглянуть у четвер після 12:00

Цього четверга народні депутати розглянуть питання щодо перейменування двох областей України. Про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій під час погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, пропонується перейменувати Дніпропетровську та Кіровоградську області.

"Коли ми розглядали зміни до Конституції у минулий четвер, ми не встигли розглянути всі пропозиції. Серед них ми не встигли розглянути проект закону про внесення змін до статті 111 Конституції України щодо перейменування двох областей. Пропонується, щоб ми в четвер розглянули ці пропозиції", - повідомив Парубій.

Спікер також зауважив, що питання перейменування областей нардепи розглядатимуть у четвер після 12 години.

Нагадаємо, Парубій анонсував перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей і на минулому пленарному тижні. Спікер ВР підкреслював, що поки ще не завершена декомунізація.

Як писало РБК-Україна, комітет парламенту з питань правової політики і правосуддя підтримав законопроекти про внесення змін до статті 133 Конституції України № 8329 і 8380 про перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Раніше відповідні проекти про перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей підтримав комітет парламенту з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.