ua en ru

Рада перейменувала Дніпропетровськ в Дніпро

Рада перейменувала Дніпропетровськ в Дніпро Фото: ВР перейменувала Дніпропетровськ в Дніпро

Таке рішення підтримали 247 депутатів ВР

Верховна Рада України перейменувала місто Дніпропетровська в Дніпро в рамках декомунізації. Відповідний проект постанови №3864 підтримали 247 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Свою теперішню назву Дніпропетровськ в 1926 році місто отримало за назвою ріки та на честь партійного, більшовицького та радянського діяча, керівника революційного руху та голови ЦВК УРСР – Г.І. Петровського (1978-1958), який згодом став одним з ініціаторів організації Голодомору 1932-33 років. Назва несе у собі символіку комуністичного режиму і, згідно закону, має бути змінена", - сказано в пояснювальній записці до постанови.


Постанова набирає чинності з дати її прийняття.

Зокрема, постанову підтримали 95 нардепів від фракції "Блок Петра Порошенко", 65 парламентарів від "Народного фронту", 21 позафракційний депутат, 19 нардепів від "Самопомочі", 20 депутатів від фракції Радикальна партія Олега Ляшка, 17 парламентарів від "Батьківщини", 9 нардепів від партії "Воля народу" та 1 депутат від партії "Відродження". При цьому ні один депутат від фракції "Опозиційний блок" не підтримав документ.

Нагадаємо, вчора в Харкові перейменували 5 станцій метро і чотири райони.