ua en ru

ВР відправила на доопрацювання законопроект щодо підтвердження громадянства України документами

ВР відправила на доопрацювання законопроект щодо підтвердження громадянства України документами Фото: ВР

Закон необхідний для візової реабілітації з ЄС

Верховна Рада відправила на повторне друге читання проект закону №3224 "Про внесення змін у деякі закони України щодо документів, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України". За таке рішення проголосували 246 парламентаріїв, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що прийняття закону в цілому в другому читанні підтримали 197,217 і 222 нардепа при мінімально необхідних 226.


Так, законопроектом пропонувалося уточнити перелік документів, які посвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, з безконтактним електронним носієм або без такого, визначення правового статусу окремих категорій осіб, усунення правових прогалин в чинному правовому регулюванні.

Також предусматрировалось чітке розмежування видів документів з імплантованим безконтактним електронним носієм і без нього; запровадження обов'язку оформлення паспорта громадянина України після досягнення 14-річного віку; запровадження посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, та проїзного документа особи, якій надано додатковий захист

Крім того, документом пропонувалося введення картки трудового мігранта, як документа, що посвідчує особу іноземця або особу без громадянства, які мають намір займатися підприємницькою діяльністю в Україні, та підтверджує законні підстави для тимчасового проживання в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада відмовилася скасувати ліцензії на імпорт та експорт алкоголю і тютюну.