ua en ru

Рада відмовилася скасувати ліцензії на імпорт та експорт алкоголю і тютюну

Рада відмовилася скасувати ліцензії на імпорт та експорт алкоголю і тютюну Фото: Верховна Рада України

Направлення проекту закону на повторне друге читання підтримали 187 депутатів

Верховна Рада України (ВРУ) відмовилася скасувати ліцензії на право імпорту, експорту алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Напрямок проекту закону №2498а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення дозвільних процедур у сфері зовнішньоекономічної діяльності" на повторне друге читання підтримали 187 депутатів ВРУ при мінімально необхідних 226, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проект закону №2498а відхилений", - прокоментував спікер ВР Андрій Парубій.
Так, пропонувалося встановити, що імпорт, експорт спирту етилового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового здійснюються лише державними підприємствами (організаціями), спеціально уповноваженими на це Кабміном.


При цьому пропонувалося передбачити, що імпорт, експорт алкогольних напоїв і тютюнових виробів здійснюються суб'єктами господарювання усіх форм власності без ліцензії. Передбачалося встановити, що оптова торгівля на території України алкогольними напоями та тютюновими виробами здійснюється за наявності у суб'єктів господарювання всіх форм власності ліцензії на оптову торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України (ВРУ) заборонила укладання компенсаційних (офсетних) договорів на імпорт оборонної продукції, робіт і послуг в умовах особливого періоду, введення надзвичайного стану та в період проведення антитерористичної операції (АТО).