ua en ru

Рада віднесла Біляївку Одеської області до міст обласного значення

Рада віднесла Біляївку Одеської області до міст обласного значення Фото: місто Біляївка (Galleryua.com)

Відповідний проект постанови №2278а підтримав 241 нардеп

Верховна Рада України віднесла Біляївку Біляївського району Одеської області до категорії міст обласного значення. Відповідний проект постанови №2278а підтримав 241 нардеп, передає кореспондент РБК-Україна.

"Віднести місто Біляївка Біляївського району Одеської області до категорії міст обласного значення", - сказано в тексті постанови.

Як зазначається, питання про віднесення міста Біляївка до категорії міст обласного значення погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Біляївською міською, Біляївською районною та Одеською обласною радами.

"Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування вважає, що віднесення міста Біляївка до категорії міст обласного значення дозволить збільшити обсяги надходжень до міського бюджету для прийняття заходів по розширенню наявних туристичних ресурсів міста Біляївка та розвитку туристичної індустрії", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Зазначимо, що Біляївка заснована наприкінці XVIII століття, після ліквідації Запорізької Січі. Перша згадка про село, що перші кілька років після свого заснування мало назву Головківка, датується 1792 роком. Нинішня назва походить від прізвища першого кошового отамана, що загинув при облозі Очакова - Білого. 2 січня 1957 року село отримало статус селища міського типу. Від 1975 року Біляївка є містом.

Нагадаємо, в листопаді Рада передала до місцевих бюджетів адміністративний збір.