ua en ru

Рада відхилила закон про застосування "зеленого" тарифу на електроенергію і закон про введення спецрахунків для розрахунків за теплову енергію

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла пропозиції Президента і відхилила закон № 8134 від 18 січня 2011 р. Про внесення змін до деяких законів України щодо розрахунків за природний газ та електричну енергію і закон № 8028 від 28 січня 2011 ініційований народними депутатами ПР і НУ-НС про внесення змін до статті 17-1 закону України "Про електроенергетику" щодо вдосконалення тарифоутворення на електроенергію, яка виробляється з біогазу. "За" проголосували 235 і 259 народних депутатів відповідно.

Нагадаємо, законом № 8134 пропонувалося ввести поточні рахунки із спеціальним режимом використання, на які повинні перераховуватися кошти, що надходять як плата за надання послуг з питного водопостачання та за поставлену теплову енергію від усіх категорій споживачів для проведення розрахунків підприємствами теплоенергетики та водопостачання за спожитий газ і електричну енергію.

А законом № 8028 пропонується внести зміни до статті 17-1 закону України "Про електроенергетику", які вдосконалюють систему застосування "зеленого" тарифу на електроенергію, яка виробляється з використанням альтернативних джерел енергії, шляхом розширення сфери застосування "зеленого" тарифу на електроенергію, яка виробляється з біомаси тваринного походження, біогазу з біомаси рослинного або тваринного походження, біогазу з біомаси сміттєзвалищ або каналізаційних стоків.