ua en ru

Рада відмовилася заборонити "політичний туризм" в Україні

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект №" 4621 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони іноземцям та особам без громадянства приймати участь у політичній діяльності на території України"

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект №" 4621 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони іноземцям та особам без громадянства приймати участь у політичній діяльності на території України". За відповідне рішення проголосували 170 нардепів.

Пропозицію про направлення цього документу на повторне перше читання підтримали лише 169 нардепів. Таким чином парламент відхилив даний законопроект.

Законопроект пропонує заборонити політичну діяльність іноземцям та особам без громадянства на території України, в тому числі організацію або проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій.

За участь іноземців та осіб без громадянства у політичній діяльності на території України пропонується встановити адміністративну відповідальність.