ua en ru

Рада відмовилася надати статус держслужбовців працівникам секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради

Народні депутати не підтримали у першому читанні та в цілому законопроект №2449а "Про внесення змін до деяких законів України (щодо працівників секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради).

Народні депутати не підтримали у першому читанні та в цілому законопроект №2449а "Про внесення змін до деяких законів України (щодо працівників секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради). За відповідне рішення проголосували лише 150 нардепів.

Даний законопроект пропонує визнати посадами державної служби посади працівників секретаря Національної ради, його заступника та інших працівників секретаріату.

Як зазначив під час обговорення цього документу народний депутат, член депутатської групи "Економічний розвиток" Віталій Журавський, під дію цього законопроекту підпадуть всього 12 осіб - працівників секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

Зазначимо, що до основних завдань Національної тристоронньої соціально-економічної ради належать вироблення консолідованої позиції сторін соціального діалогу щодо стратегії економічного і соціального розвитку України та шляхів вирішення існуючих проблем у цій сфері та підготовка та надання узгоджених рекомендацій і пропозицій Президентові України, Верховній Раді України та Кабінету міністрів України з питань формування і реалізації державної економічної та соціальної політики, регулювання трудових, економічних, соціальних відносин.