ua en ru

Рада відмовилася скасовувати звернення до РНБО про санкції до двох телеканалів

Рада відмовилася скасовувати звернення до РНБО про санкції до двох телеканалів Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Парубій невідкладно підпише постанову про санкції до телеканалів "112 Україна" і NewsOne

Верховна рада відмовилася скасувати голосування за звернення до Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne. Проект постанови №9157-П підтримали лише 57 депутатів при 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Після цього голова Ради Андрій Парубій оголосив, що невідкладно підпише раніше прийняту постанову.

"Я негайно підпишу постанову", - сказав Парубій.

Нагадаємо, 4 жовтня нардепи ухвалили постанову №9157 " Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", яким парламент рекомендує РНБО ввести санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne.

Як писало РБК-Україна раніше, петиція за зупинку діяльності телеканалів "112 Україна" і NewsOne набрала 25 тисяч підписів. Повідомлялося, що петиція набрала необхідну кількість голосів за 10 днів. У петиції телеканали "112 Україна" і NewsOne називають "інформаційними активами Кремля". Крім того, автор петиції вказував, що в "112 Україна" була низка порушень ліцензійних умов.

Додамо також, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення перевірить телеканал NewsOne на предмет поширення мови ворожнечі. Крім того, до Нацради звернулася Служба безпеки, яка бачить в ефірі телеканалу "кліше російської пропаганди і ознаки прихованого призову до агресивних дій і програмування агресивної поведінки глядачів".