ua en ru

Рада відмовилася скасувати прийняття закону про реінтеграцію Донбасу

Рада відмовилася скасувати прийняття закону про реінтеграцію Донбасу Фото: Верховна Рада (twitter.com/TheBankova)

Нардепи розблокували підписання закону про реінтеграцію Донбасу

Верховна Рада України на пленарному засіданні 6 лютого 2018 року відмовилася скасувати прийняття в цілому законопроекту про реінтеграцію Донбасу, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, нардепи після відкриття сесії приступили до розгляду проекту постанови про скасування рішення Верховної Ради про прийняття закону "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях". За відповідне рішення проголосували лише 37 нардепів з необхідних 226.

Нагадаємо, парламент ухвалив закон про реінтеграцію Донбасу 18 січня 2017 року. Закон закріплює положення про те, що Україна не несе відповідальності за дії Росії, її збройних сил, інших військових формувань та окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Крім того, у відношенні Росії в документі вживається термін "держава-агресор", а окупаційна адміністрація визначена як збройні сили, інші військові формування, державні органи Росії та підконтрольні їй самопроголошені органи.