ua en ru

Рада схвалила перехід аудиторської діяльності та звітності на стандарти ЄС

Рада схвалила перехід аудиторської діяльності та звітності на стандарти ЄС Фото: ВРУ (president.gov.ua)

За відповідний законопроект проголосували 229 нардепів

Верховна Рада України схвалила перехід аудиторської діяльності та звітності на стандарти Євросоюзу. За відповідний законопроект проголосували 229 нардепів, повідомляє прес-служба Ради.

Так, Рада прийняла законопроект №6016-д "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність", яким визначено правові засади аудиту фінансової звітності, здійснення аудиторської діяльності в Україні та врегульовано відносини, що виникають при її здійсненні.

"Законом приведено норми національного законодавства у сфері аудиторської діяльності у відповідність із законодавством Європейського Союзу, уточнено механізм фінансування органу суспільного нагляду, Аудиторської палати та змінної складової", - йдеться у повідомленні.

Крім того, відповідним законом приведено у відповідність інші закони щодо визначення вимог до суб’єктів аудиторської діяльності, які мають право проводити обов’язковий аудит фінансової звітності, зокрема обов’язковий аудит державних унітарних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50% акцій належать державі, політичних партій.

Вказаний закон набирає чинності з 1 січня 2018 року та вводиться в дію з 1 жовтня 2018 року, крім підпункту щодо внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, який набирає чинності через 12 місяців з дня набрання чинності цим законом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 16 листопада Рада у першому читанні схвалила законопроект щодо приведення аудиторської діяльності і звітності до стандартів ЄС.