ua en ru

Рада схвалила нову редакцію Державної програми авіаційної безпеки цивільної авіації

Рада схвалила нову редакцію Державної програми авіаційної безпеки цивільної авіації Фото: Рада схвалила Держпрограму авіаційної безпеки цивільної авіації

Держпрограма адаптована до стандартів ЄС

Верховна Рада України прийняла у другому читанні законопроект №4046а "Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації". За відповідний документ проголосували 243 депутати ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, нова редакція Держпрограми авіаційної безпеки цивільної авіації відповідає висновкам та рекомендаціям Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО) в частині необхідності законодавчого закріплення низки питань, які формують імідж України на міжнародному рівні.

Наголошується, що в редакції також враховані стандарти Європейського Союзу, ЄКЦА, Євроконтролю, а також зміни в нормах українського законодавства, які відбулися за період після введення в дію Державної програми авіаційної безпеки цивільної авіації в 2003 році.

Підкреслимо, що членство у зазначених вище організаціях зобов'язує Україну своєчасно вносити відповідні зміни у національне законодавство з метою досягнення сучасного рівня захисту цивільної авіації від незаконного втручання. При цьому невиконання взятих Україною зобов'язань призведе до втрати довіри міжнародного авіаційного співтовариства, що в свою чергу негативно позначиться на галузі цивільної авіації України.

Нагадаємо, раніше ВР прийняла за основу нову редакцію Державної програми авіаційної безпеки цивільної авіації.