ua en ru

Рада зобов'язала роботодавців працевлаштовувати переселенців без випробувальних термінів

Рада зобов'язала роботодавців працевлаштовувати переселенців без випробувальних термінів Фото: нардепи прийняли зміни до законодавства про працю

Також без випробувальних термінів на трудовий договір прийматимуть вагітних жінок

Верховна Рада України визначила, що при укладенні трудового договору певна категорія громадян звільняється від випробування для перевірки їх кваліфікації. Відповідний проект закону №1639 з другого разу підтримали 229 нардепів (спочатку 213), передає кореспондент РБК-Україна.

Також, згідно із законом, випробування не встановлюється при прийнятті на роботу осіб, обраних на посаду, переможців конкурсного відбору, які пройшли стажування під час прийняття на роботу з відривом від основної роботи, самотніх матерів, що мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда; осіб, з якими укладається строковий трудовий договір на термін до 12 місяців; осіб на тимчасові та сезонні роботи; внутрішньо переміщених осіб


Також передбачається, що якщо в межах строку випробування встановлено невідповідність працівника займаній посаді роботодавець зобов'язаний попередити його про звільнення не менш ніж за 3 дня. Встановлюється, що у строк випробування не включаються дні, коли працівник фактично не працював, незалежно від причин.

Передбачено віднесення до підстав звільнення за ініціативою роботодавця звільнення працівника в зв'язку з незадовільним результатом випробування.

Нагадаємо, Мінсоцполітики нарахувало в Україні 1,78 млн переселенців з Донбасу та Криму.