ua en ru

Рада зобов'язала підприємців оприлюднювати інформацію про держзакупівлі

Народні депутати підтримали у другому читання законопроект № 2207 "Про внесення змін до закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо підсилення прозорості закупівель підприємств)".

Народні депутати підтримали законопроект № 2207 "Про внесення змін до закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо підсилення прозорості закупівель підприємств)". За відповідне рішення проголосувало 235 нардепів.

Як зазначають автори документу Віталій Кличко ("Удар"), Олег Тягнибок (ВО "Свобода"), Арсеній Яценюк (ВО "Батьківщина"), Віктор Чумак ("Удар") та ін. , закон розроблено з метою забезпечення відкритості і прозорості здійснення закупівель підприємствами, визначеними в пункті 21 частини першої статті 1 закону України "Про здійснення державних закупівель" та підсилення контролю через вільний доступ до інформації щодо результатів закупівель.

"Оприлюднення підприємствами інформації про закупівлі, які здійснюється також за рахунок власних коштів, покращить конкурентне середовище, забезпечить раціональне і ефективне використання коштів та призведе до запобігання корупційним діям і зловживанням в цій сфері", - йдеться у висновку комітету ВР з питань економічної політики.