ua en ru

Рада зобов'язала правоохоронців протягом місяця доповісти про результати своєї діяльності

Рада зобов'язала правоохоронців протягом місяця доповісти про результати своєї діяльності Фото: Верховна Рада України

За документ проголосували 258 нардепів

Нардепи підтримали за основу та в цілому проект постанови №5198 "Про Звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України та органів місцевого самоврядування щодо здійснення контролю за станом правопорядку в державі та в територіальних громадах". За документ проголосували 258 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

"В Україні склалася загрозлива ситуація, пов'язана з високим рівнем злочинності в країні. Протягом 8 місяців 2016 Україні зареєстровано 410 тис. кримінальних злочинів, що на 25% більше, ніж за такий же період минулого року. Простежується тенденція до збільшення корисливих злочинів, пов'язаних з викраденням майна громадян, що становлять 70% від усіх кримінальних правопорушень", - підкреслюють автори законопроекту у пояснювальній записці.

Так, наголошується, що в поточному році кількість крадіжок зросла на 38%, на 40% збільшилася кількість грабежів, на 30% - розбійних нападів. Кількість вчинення злочинів у громадських місцях, зросла на 55%, на 16% зросла кількість угонів транспортних засобів автомобілів.

Крім того, останнім часом в Україні сталася низка резонансних злочинів, які показали низький рівень професійної підготовки поліцейських і неефективної діяльності Національної поліції України щодо запобігання та протидії злочинності в цілому.

Так, проект постанови містить рекомендації ВР в Кабінет міністрів України з розгляду питання про стан правопорядку в державі, результати реформи Національної поліції України та рекомендації в органи місцевого самоврядування про заслуховування протягом місяця з дня прийняття цієї Постанови, інформації прокурорів та керівників органів Національної поліції про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на відповідній території

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада прийняла закон про захист ошуканих вкладників банків.