ua en ru

Рада має намір встановити добровільну сертифікацію якості зерна

Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні за основу проект закону; 2458, яким пропонується скасувати обов'язкову сертифікацію зерна. За відповідний закон, ініційований групою народних депутатів від Партії регіонів, "Про внесення змін до закону України" Про зерно та ринок зерна в Україні "(щодо дерегуляції ринку зерна)" проголосували 299 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Законопроектом встановлюється безстрокова сертифікація послуг із зберігання зерна. Пропонується скоротити термін, протягом якого має бути прийняте рішення про видачу або відмову у видачі сертифіката до 10 днів.

Також пропонується скасувати обов'язкову сертифікацію якості всього зерна та продуктів його переробки, поширивши відповідну вимогу тільки на зерно та продукти його переробки, які повністю або частково купуються за кошти державного або місцевого бюджету або, якщо така вимога передбачена договором (контрактом), а також при ввезенні зерна та продуктів його переробки на митну територію України.

У проекті закону також запропоновано нову дефініцію - "сертифікат якості зерна та продуктів його переробки" з метою визначення правової природи цього документа.