ua en ru

Рада має намір створити ТСК з розслідування фактів розкрадань в армії за 10 років, - нардеп

Народні депутати пропонують створити тимчасову слідчу комісію (ТСК) з розслідування зловживань у процесі продажу військового майна та озброєння за останні 10 років.

Народні депутати пропонують створити тимчасову слідчу комісію (ТСК) з розслідування зловживань у процесі продажу військового майна та озброєння за останні 10 років. Про це заявив народний депутат із фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко на брифінгу за підсумками закритого засідання Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"У ході засідання парламенту в закритому режимі було озвучено пропозицію, але поки ще не був внесений проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії, яка б розслідувала факти зловживань у процесі продажу військового майна та озброєння за останні 10 років",- заявив Сенченко.

Він повідомив, що на засіданні була озвучена інформація про попередніх цифрах таких розкрадань. За його словами, військове майно продавалося на мільярди гривень, а до бюджету надійшло лише близько 60 млн грн.

"Є два моменти: корупційний і підриву обороноздатності нашої країни. Я думаю, що рішення про створення відповідної ТСК буде на найближчому черговому або позачерговому засіданні ВР", - заявив Сенченко.