ua en ru

Рада має намір створити реєстр кредитних історій

Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні за основу законопроект № 10292, яким пропонується створити реєстр кредитних історій. "За" прийняття законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності бюро кредитних історій" проголосували 260 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Законопроект передбачає створення Державного реєстру кредитних історій.

"Державний реєстр кредитних історій - єдина державна інформаційна система, що забезпечує збір, накопичення та обробку відомостей про наявність кредитної історії конкретного суб'єкта в бюро", - йдеться в тексті законопроекту.

Реєстр створюється і ведеться уповноваженим органом з метою збору і подальшого надання користувачам та суб'єктам кредитної історії інформації щодо того, в якому (яких) бюро сформована кредитна історія конкретного суб'єкта кредитної історії.
Бюро передає, на протязі двох робочих днів, інформацію про формування нової кредитної історії та внесення змін до вже сложившеюся кредитну історію.

На думку автора законопроекту, введення в законодавство передбачених законопроектом норм створить правові умови для врегулювання наявних проблем в обміні інформацією між бюро кредитних історій, фінансовими установами та державними органами.