ua en ru

Рада на останньому пленарному тижні другої сесії розгляне питання євроінтеграції, - Рибак

Верховна Рада України (ВР) на останньому пленарному тижні розгляне питання соцзахисту громадян, боротьби з корупцією та законопроекти, необхідні для євроінтеграції України. Про це заявив спікер ВР Володимир Рибак, повідомляє прес-служба парламенту.

При цьому він зазначив, що саме з цих питань у парламенті було знайдено порозуміння, і підкреслив важливість усвідомлення того, що "висока місія парламентаризму полягає в тому, щоб піднятися над вузькопартійними інтересами та особистими політичними амбіціями і працювати на добробут держави".

Говорячи про ситуацію в парламенті, Рибак зазначив, що "коріння парламентської кризи знаходяться не у проблемах сьогоднішнього дня, а в політичних амбіціях, що стосуються майбутньої президентської виборчої кампанії": "потенційні кандидати", - а їх вже чимало, - розглядають і використовують парламент як трибуну для політичного піару"."Всі заяви і залякування про можливе погіршення соціально-економічної ситуації в країні політично недоречні, оскільки не спираються на реальні факти", - сказав Рибак.

Раніше МЗС закликав Раду прискорити прийняття законопроектів, необхідних для підписання УА з ЄС.