ua en ru

Рада виключила з повноважень Держлікслужби розгляд справ про адмінпорушення

Рада виключила з повноважень Держлікслужби розгляд справ про адмінпорушення Фото: Верховна Рада України

Відповідний законопроект підтримали 233 депутата ВР

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №455 "Про внесення зміни до статті 244-8 Кодексу України про адміністративні правопорушення". За документ з другого разу проголосували 233 нардепи (спочатку 224 парламентаря), передає кореспондент РБК-Україна.

Так, відповідно до статті 2444 КУпАП центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів, розглядає справи про адміністративні правопорушення, пов'язані з порушенням законодавства про захист прав громадян-споживачів, в тому числі щодо випуску у продаж продукції з порушенням вимог щодо медичних попереджень споживачів тютюнових виробів.

На підставі цього з метою недопущення дублювання повноважень зазначених центральних органів виконавчої влади передбачається виключити повноваження Державної служби України з лікарських засобів щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення за статтею 1682 КУпАП.

Нагадаємо, парламент підтримав за основу законопроект №4074 "Про внесення змін до статті 9 Закону України "Про лікарські засоби" (щодо доступу до результатів доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів)". За документ проголосували 272 парламентаря.