ua en ru

Рада хоче внести зміни до закону про вибори Президента України

Народні депутати України прийняли за основу проект закону № 3224-д "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" щодо техніко-юридичного вдосконалення виборчого процесу".

Народні депутати України прийняли за основу проект закону № 3224-д "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" щодо техніко-юридичного вдосконалення виборчого процесу". За відповідне рішення проголосували 261 народний депутат.

Законопроект вносять зміни до закону України "Про вибори Президента України" для техніко-юридичного вдосконалення правового регулювання виборчих процедур.

Законопроект зокрема, передбачає, що фотографування, відеофіксація в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців, в тому числі - особисто виборцем в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування, забороняється і є порушенням таємниці голосування.

Членам виборчих комісій, іншим особам пропонується заборонити вчиняти будь-які дії чи розголошувати відомості, які дають можливість встановити зміст волевиявлення конкретного виборця.

Також нардепи проголосували за те, щоб розглядати даний законопроект у другому читанні і в цілому по скороченій процедурі. За відповідне рішення підтримали 259 народних обранців.

Депутати також прийняли в цілому законопроект №4328 про внесення змін у закон про вибори Президента України. За це проголосували 259 депутатів.

Крім того, нардепи відхилили аналогічні законопроекти про зміни до законодавства про вибори Президента України №3224 та 3224-1. За таке рішення проголосували 257 депутатів.