ua en ru

Рада хоче врегулювати діяльність державної служби зайнятості

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 4808 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо діяльності державної служби зайнятості).

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 4808 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо діяльності державної служби зайнятості). За відповідне рішення проголосували лише 232 нардепи.

Парламентарі підтримали цей законопроект у першому читанні лише з другої спроби. Під час першого голосування за цей документ проголосували лише 216 депутатів.

Проект закону підготовлено з метою повернення існуючої до 01 січня 2013 р. системи управління державної служби зайнятості через мережу державних установ, а також приведення законів у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття у відповідність до основ законодавства України про загальнообов'язкове державне соціальне страхування та законодавства з питань соціального діалогу в Україні.

Згідно із проектом, "Державною службою зайнятості є централізована система державних установ, яка функціонує у сфері управління центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері трудових відносин, соціального захисту населення, та провадить діяльність у сфері сприяння зайнятості та соціального захисту населення від безробіття. Положення про державну службу зайнятості затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері трудових відносин, соціального захисту населення".

Проектом також передбачається, що "діяльність державної служби зайнятості щодо сприяння зайнятості та соціального захисту населення від безробіття спрямовується та координується Міністром - керівником центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері трудових відносин, соціального захисту населення".

Відповідні зміни передбачається внести до Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів "Про зайнятість населення", "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття".