ua en ru

Рада хоче надати статус учасників бойових дій резервістам та військовозобов'язаним, що брали участь в АТО

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 4022а "Про внесення зміни до статті 6 закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (щодо розширення кола осіб, що є учасниками бойових дій)".

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 4022а "Про внесення зміни до статті 6 закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (щодо розширення кола осіб, що є учасниками бойових дій)". За відповідне рішення проголосували 249 нардепів.

Зокрема, даний законопроект передбачає поповнити перелік осіб, які належать до учасників бойових дій, військовослужбовців (резервістів та військовозобов'язаних) та працівників Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, а також працівники підприємств, установ, організацій, які залучалися до участі в антитерористичній операції, у порядку, встановленому законодавством.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов доручив профільному комітету ВР розглянути цей законопроект під час перерви. Щоб депутати змогли ухвалити його в цілому на вечірньому засіданні Ради.