ua en ru

Рада хоче передати до місцевих бюджетів адміністративний збір

Рада хоче передати до місцевих бюджетів адміністративний збір Фото: ВРУ

Цей проект закону передбачає внесення змін до Бюджетного кодексу України

Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект №2981 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо фінансової забезпеченості надання адміністративних послуг органами місцевого самоврядування)". За відповідне рішення проголосували 303 нардепи при 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Цей законопроект пов'язаний з попередніми проектами законів № 2982, 2983 та № 2984, які сьогодні також були ухвалені у першому читанні.

Цей проект закону передбачає внесення змін до Бюджетного кодексу України пропонується зараховувати до складу доходів загального фонду бюджетів міст республіканського АР Крим та обласного значення, міст Києва та Севастополя, районних бюджетів, бюджетів об'єднаних територіальних громад адміністративний збір за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також за проведення державної реєстрації юридичних осіб, організацій та фізичних осіб - підприємців, що здійснюються виконавчими комітетами міських рад міст обласного значення, районними державними адміністраціями.

Зазначимо, що згідно з чинними вимогами Бюджетного кодексу України зазначений адміністративний збір зараховується до доходів загального фонду державного бюджету України.

Нагадаємо, раніше сьогодні Рада підтримала в першому читанні законопроект №2982 "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", чим має намір передати реєстрацію прав на нерухоме майно на місця.

Також парламент хоче передати деякі адміністративні послуги на місця та спростити реєстрацію бізнесу.