ua en ru

Рада хоче спростити реєстрацію бізнесу

Рада хоче спростити реєстрацію бізнесу Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 274 нардепи

Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект № 2983 "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань". За відповідне рішення проголосували 274 нардепи при 226 мінімально необхідних.

Як заявив один з авторів законопроекту - народний депутат з фракції радикальної партії Віктор Галасюк, даний законопроекти - це один з чотирьох законопроектів, спрямованих на системну, глибинну реформу реєстраційної служби України.

"Ці законопроекти спрямовані на прощення процедур державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, бізнесу та інших об'єктів. Мова йде про те, щоб зруйнувати монополізовану вертикаль, яка на сьогодні існує, і передати ці адміністративні послуги від Кабінету міністрів на місця - місцевим органам, адміністраціям, нотаріусам і т. д.", - сказав Галасюк

Законопроект пропонує врегулювати відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, громадських формувань без статусу юридичної особи, фізичних осіб - підприємців, статутів територіальних громад та символіки.

З набранням чинності цим законом, закон "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" визнається таким, що втратив чинність.

Нагадаємо, раніше сьогодні Верховна Рада підтримала у першому читання законопроект, яким хоче передати реєстрацію прав на нерухоме майно на місця. За відповідне рішення проголосували 269 нардепів при 226 мінімально необхідних.