ua en ru

Рада хоче забезпечувати газованою водою і молоком працівників на шкідливих виробництвах

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 2323 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо попередження виникнення професійних захворювань у працівників".

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 2323 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо попередження виникнення професійних захворювань у працівників". За відповідне рішення проголосували 260 парламентарів.

Даний законопроект пропонує зобов'язати власника підприємства або уповноважений ним орган безплатно забезпечити газованою солоною водою працівників, які зайняті на виробництві з температурою повітря, що перевищує встановлені гігієнічні нормативи.

Крім того, законопроект пропонує зобов'язати підприємців забезпечувати працівники, які зазнають впливу шкідливих хімічних речовин на виробництві, безплатно молоком або іншими рівноцінними харчовими продуктами.

"Метою даного законопроекту є реалізація конституційного права працівників на безпечні і нешкідливі умови праці, належний соціальний захист", - йдеться у пояснювальній записці до документу.