ua en ru

Рада готує звернення до парламенту Нідерландів щодо ратифікації СА Україні та ЄС

Рада готує звернення до парламенту Нідерландів щодо ратифікації СА Україні та ЄС Фото: Ірина Геращенко

Геращенко зазначила, що всі необхідні слухання на відповідну тему вже відбулися

Протягом поточного пленарного тижня Верховна Рада (ВРУ) має підготувати офіційне звернення до парламенту Нідерландів з вимогою ратифікувати угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Про це сьогодні на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і голів комітетів ВР заявила перший заступник спікера Ради Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Важливо, щоб наш парламент цього тижня зробив відповідне звернення, і я прошу про це вас, пане Андрію Володимировичу (голова ВРУ Андрій Парубій - ред.), поставити до нашого порядку денного (звернення) до парламенту Нідердандів з вимогою ратифікувати угоду про асоціацію між Україною та ЄС", - заявила Геращенко.

Вона зазначила, що всі необхідні слухання на відповідну тему вже відбулися. Окрім того, референдум, на який посилається влада Нідерландів, має лише рекомендаційний характер.

"Нам треба закликати Нідерланди не застосовувати подвійні стандарти до України", - сказала Геращенко.

Перший заступник спікера також підтримала ідею щодо офіційного звернення українського парламенту до міжнародних організацій з приводу незаконного ув'язнення українського журналіста Романа Сущенка на території РФ.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко і президент Європейської ради Дональд Туск скоординували підходи щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.