ua en ru

Рада цього тижня може розглянути питання щодо створення єдиної української православної церкви

Рада цього тижня може розглянути питання щодо створення єдиної української православної церкви Фото: зустріч Петра Порошенка з керівництвом парламенту і лідерами фракцій (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Порошенко просить Раду підтримати створення єдиної української православної церкви

Верховна рада України цього тижня може розглянути питання щодо створення єдиної української православної церкви. Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко.

Так Геращенко повідомила, що у ході зустрічі з керівництвом парламенту і лідерами фракцій, яка сталася сьогодні, 17 квітня 2018 року, президент України Петро Порошенко повідомив, що найближчим часом звернеться до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням видати Томос відносно єдиної української помісної автокефальної церкви.

"Порошенко закликав, щоб парламент підтримав цю ініціативу. Я впевнена, що вже цього тижня ВР прийме відповідну постанову - звернення", - написала вона.

Найближчим часом Президент України Президент звернеться до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням видати Томос...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 17 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко просить Верховну раду України підтримати створення єдиної української православної церкви. Він також повідомив, що після прийняття відповідного рішення парламенту, питання створення церкви буде розглядатися в Синоді.