ua en ru

Рада на цьому тижні може прийняти законопроект, необхідний для співпраці з МВФ

Рада на цьому тижні може прийняти законопроект, необхідний для співпраці з МВФ Фото: Герасимов заявив про важливість співпраці з МВФ (solydarnist.org)

Співпраця з фондом важлива для подальшого економічного зростання України

Україна виконує вимоги, передбачені умовами співпраці з МВФ, однак кілька вимог до цих пір чекають схвалення в парламенті, зокрема,законопроект про електронні реєстри Національного банку. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради журналістам заявив голова фракції "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

Нардеп зазначив, що прийняття цього законопроекту впливає на фінансову підтримку Європейського Союзу та співпраця з МВФ, і висловив надію на те, що на цьому тижні парламент його проголосує.

"Я щиро сподіваюся, що, наприклад, на цьому тижні ми зможемо цей законопроект прийняти", - сказав Герасимов.

Він підкреслив, що співпраця з Міжнародним валютним фондом є ключовою умовою для подальшого економічного зростання України.

"Що стосується співпраці з МВФ, це є однією з ключових (умов - ред.) Сьогодні для того, щоб ми продовжили і прискорювали наш економічний ріст. Насамперед, ми орієнтуємося на створення нових робочих місць та залучення інвестицій і співпраця з МВФ для цього є найважливішим ", - заявив Герасимов.

Нагадаємо, раніше в НБУ розповіли, коли Україна може отримати наступний транш від МВФ.