ua en ru

Рада на цьому тижні не буде розглядати відставку Лутковської та Шевченка, - Гройсман

Рада на цьому тижні не буде розглядати відставку Лутковської та Шевченка, - Гройсман Фото: Валерія Лутковська

Лутковська зараз перебуває за межами країни

Верховна Рада України на цьому пленарному тижні не буде розглядати питання відставки омбудсмена Валерії Лутковської та міністра екології Ігоря Шевченка. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час брифінгу за результатами погоджувальної ради депутатських груп та фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перше , що б я хотів сказати. Можуть бути будь-які заяви, але ми маємо рухатися виключно у рамках правового поля. Тому як голова парламенту я зроблю все для того, щоб питання , порушені колегами, були розглянуті у законний спосіб. Прогнозувати, що чим має завершитись, я не можу", - сказав Гройсман.

На уточнююче питання, чи будуть відповідні проекти постанов розглянуті на цьому тижні, спікер відповів: "Цю ініціативу щодо міністра (міністра екології Ігоря Шевченка - ред.) почув щойно. Ми зараз її опрацюємо, але ми розуміємо, що будь-яка ініціатива може бути сприйнята з точки зору наявності голосів, які можуть бути в парламенті. Те ж стосується і омбудсмена. Я минулого тижня направив лист щодо інформації, яку треба дати на розгляд в парламенті, і я отримав на минулому тижні відповідь проте, що її (Лутковської - ред.) на цьому пленарному тижні не буде - вона буде знаходитися поза межами країни у своїх посадових справах. Тому ми це питання опрацюємо ,і будемо бачити, коли це питання зможемо розглянути", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, нардепи пропонують 16 червня заслухати в Раді омбудсмена Лутковську.