ua en ru

Нардепи пропонують 16 червня заслухати в Раді омбудсмена Лутковську

Нардепи пропонують 16 червня заслухати в Раді омбудсмена Лутковську Фото: омбудсмен Валерія Лутковська

Ляшко знову звернувся до коаліції

Народні депутати України пропонують 16 червня заслухати у Верховній Раді уповноважену ВР з прав людини Валерію Лутковську. Про це сьогодні під час погоджувальної ради парламенту заявив лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми закликаємо колег по коаліції завтра заслухати звіт Лутковської, не у п'ятницю, а завтра. І, за результатами звіту, прийняти рішення про її відставку, як такої, що не захищає інтереси людей, як такої, що була незаконно призначена на посаду", - заявив Ляшко.

Крім того, нардеп просить депутатів підтримати відставку генерального прокурора Віктора Шокіна через втечу народного депутата Сергія Клюєва. "Я вимагаю відставки генерального прокурора Віктора Шокіна. Я звертаюся до колег по парламенту підтримати нашу ініціативу і підписатися під проектом постанови про відставку Шокіна. Для цього, як ви знаєте, треба 150 голосів", - заявив Ляшко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада 16 червня заслухає міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генпрокурора Віктора Шокіна і голову Служби безпеки України Валентина Наливайченка про втечу народного депутата Сергія Клюєва.