ua en ru

Рада має продовжити угоду з розслідування катастрофи МН17, - Герасимов

Рада має продовжити угоду з розслідування катастрофи МН17, - Герасимов Фото: представник Порошенко в Раді Артур Герасисмов

Також розгляду вимагають кілька законів про військовослужбовців

На поточному пленарному тижні Верховна Рада України повинна прийняти проект закону про продовження терміну дії угоди з Королівством Нідерланди про міжнародну місію захисту розслідування. Про це сьогодні під час погоджувальної ради керівників фракцій і голів комітетів Ради заявив представник президента в парламенті Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проект закону про ратифікацію угоди (у формі обміну нотами) між Україною і Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2017 терміну дії угоди між Україною і Королівством Нідерланди про міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 (№0111). Зазначений проект закону вимагає розгляду на поточному пленарному тижні ", - заявив Герасимов.

За його словами, ухвалення документа парламентом сприятиме подальшій співпраці сторін у розслідуванні причин авіаційної катастрофи рейсу MH-17.

"Крім того, протягом поточного тижня вимагатиме розгляду пропозиції президента України до законів України "Про внесення змін у деякі закони України щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та захист їх сімей" (№2406), "Про внесення змін до закону України про військовий обов'язок і військову службу" (№4689) та "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення реалізації житлових умов мешканців гуртожитків" (№1076)", - додав Герасимов.

Представник президента також відзначив необхідність розгляду на поточному пленарному тижні законопроекту №2504АД "Про єдиний державний реєстр військовозобов'язаних", який спрямований на визначення основних принципів його створення та ведення в електронному вигляді до єдиної централізованої бази даних.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко пропонує Раді продовжити місію з розслідування катастрофи МН17 до серпня 2017 року.