ua en ru

Рада повинна прийняти ще п'ять законів для отримання траншу від ЄС

Рада повинна прийняти ще п'ять законів для отримання траншу від ЄС Фото: Верховна Рада України

ЄС повинен виділити другий транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро

Верховна Рада України повинна прийняти ще п'ять законів для отримання другого траншу макрофінансової допомоги від Європейського союзу (ЄС) у розмірі 600 млн євро. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

зокрема, необхідно завершити впровадження нової моделі ринку газу в Україні та прийняти відповідні урядові законопроекти:

- "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення умов функціонування ринку природного газу"

- "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу"

Крім того, необхідно прийняти законопроект, який посилить незалежність регулятора ринку електроенергії "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг", а також законопроект, спрямований на розвиток сфери конкуренції - "Про внесення змін до Закону України "Про захист економічної конкуренції» (щодо підвищення ефективності системи контролю за економічними концентраціями)"

Також в рамках здійснення реформи державного управління, має бути прийнято внесений законопроект "Про службу в органах місцевого самоврядування".

В той же час важливим критерієм макрофінансової допомоги ЄС є дотримання Україною міжнародних і двосторонніх торгових зобов'язань, зокрема щодо недопущення введення нових заходів, які обмежують або спотворюють торгівлю.

Нагадаємо, 22 липня 2015 року Європейська комісія від імені Європейського союзу надала Україні кредит у розмірі 600 млн євро.