ua en ru

Рада до саміту Україна-ЄС повинна прийняти низку законів для лібералізації візового режиму, - Кожара

Верховна Рада до саміту Україна-ЄС повинна прийняти низку законів для лібералізації візового режиму. Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара в рамках засідання Європейської Бізнес Асоціації, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цей рік для України буде надзвичайно важливий. Порядок денний для України складається з дуже важливих подій. І ми чекаємо, що вони будуть для нас результативними. У контексті європейської інтеграції я хочу підтвердити, що наші пріоритети в зовнішній політиці залишаються незмінні. Ми чекаємо, що саміт Україна-ЄС пройде результативно. Ми чекаємо, що до саміту уряд внесе до парламенту ще декілька проектів законів для реалізації першого етапу плану лібералізації візового режиму з ЄС", - заявив він.

За його словами, українським громадянам не так просто перетинати кордони ЄС: "Хоча кількість віз Шенгенської зони, які видаються, постійно збільшується... Але громадяни України гостро відчувають візові бар'єри. Бізнесмени, як і прості громадяни України, також страждають від цих візових кордонів... Це впливає на настрої українських людей, зокрема відносно ЄС".

Зазначимо, саміт Україна-ЄС повинен відбутися 25 лютого 2013 р.

Читайте також: Україні краще підписати договір про асоціацію з ЄС, ніж вступити в МС, - Томбінський