ua en ru

Рада в четвер розгляне оновлений проект змін до Конституції в частині правосуддя

Рада в четвер розгляне оновлений проект змін до Конституції в частині правосуддя Фото: Степан Кубів

Питання буде включено в порядок денний

Верховна Рада України в четвер, 28 січня 2016 року, розгляне проект змін №3524 до Конституції в частині правосуддя щодо включення його до порядку денного та направлення до Конституційного суду. Про це журналістам по завершенню ради коаліції повідомив представник президента в парламенті Степан Кубів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це питання буде включено в порядок денний",- сказав Кубів.

Пізніше лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко повідомив, що БПП, "Народний фронт" і "Самопоміч"готові підтримати завтра оновлений законопроект про зміни до Конституції в частині судочинства.

"Ми досягли компромісу із " Народним фронтом" і щойно "Самопоміч" наголосила,що вона також голосує за зміни до Конституції в питанні судочинства",- розповів Луценко.

Депутат висловив сподівання, що до закінчення сесії, 2 лютого, Конституційний суд поверне законопроект до ВР, і парламент ухвалить відповідні зміни у першому читанні до кінця цієї сесії.

"Текст ми маємо направити на аналіз в Конституційний суд. Ми сподіваємося, ми дуже хотіли би, щоб він встиг його повернути назад ще на поточній сесії... теоретично це можливо. Бо нічого не змінюємо. Одну норму вилучаємо. Він нам до вівторка, сподіваюсь, скаже все окей, і цим ми зможемо зекономити два-три місяці. Проголосувати 226 у вівторок і тоді наступної сесії підтримати 300-ма голосами",- підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні профільний комітет з питань правової політики і правосуддя рекомендував парламенту направити відповідний законопроект для надання висновку в КСУ.