ua en ru

Рада в четвер розгляне питання сільського господарства

Рада в четвер розгляне питання сільського господарства Фото: Верховна Рада України

Рада врахувала пропозиці комітету з аграрної політики

В порядок денний сесійного засідання Верховної Ради 16 червня включено блок законопроектів, присвячених вирішенню проблем сільського господарства. Про це заступник голови комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Бакуменко заявив на Погоджувальній раді парламенту, передає прес-служба БПП.

"Хочу подякувати керівництву Верховної Ради за врахування пропозицій Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин і провідних земельних асоціацій та товаровиробників щодо розгляду блоку аграрних законів у четвер, 16 червня. Як показує практика, блочний розгляд законопроектів по галузям є найбільш оптимальним і дозволяє організувати ефективну роботу Верховної Ради України", – зазначив нардеп.


Парламентар також повідомив про закінчення підготовки до розгляду у сесійній залі проекту закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель" (реєстраційний номер 4355).

За словами Бакуменка, метою законопроекту є підтримка добровільного об’єднання територіальних громад в країні, з метою формування спроможних органів місцевого самоврядування до виконання наданих ним повноважень та оптимізація правового регулювання у сфері здійснення держконтролю за використанням та охороною земель.

Нагадаємо, у четвер, 16 червня, на розгляд Верховної Ради України (ВРУ) може бути внесений проект закону з правками до закону про очищення влади, який враховує зауваження Венеціанської комісії.