ua en ru

Рада може у четвер розглянути питання ЦВК

Рада може у четвер розглянути питання ЦВК Фото: Андрій Парубій (РБК-Украина)

Парубій закликав депутатів провести консультації з приводу голосування

Верховна рада (ВР) України може у четвер розглянути питання Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це повідомив голова ВР Андрій Парубій під час погоджувальної ради парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, до кінця понеділка фракції визначаться із голосуванням за оновлення складу Центральної виборчої комісії.

"Також я переконаний, що в четвер ми маємо оновити склад ЦВК. Я провів відповідну нараду, ми обмінялися думками і домовились, що всі фракції парламенту до кінця дня проговорять дане питання, щоб до остаточного і кінцевого формування порядку денного сесії, дали позиції всі фракції, і ми бачили з чим ми входимо в цей тиждень по питанню ЦВК", - повідомив Парубій.

Він також закликав депутатів провести консультації з приводу голосування.

"Моя позиція є незмінною. ЦВК має бути оновлена чимшвидче. Я зроблю все можливе, щоб ми розглянули це питання у цей четвер, не відтягуючи" - додав спікер.

Раніше повідомлялось, що у Раді немає 300 голосів для припинення повноважень усіх членів ЦВК.

Нагадаємо, голосування Верховної ради за оновлення Центральної виборчої комісії (ЦВК) заплановано на 20 вересня.

Президент Петро Порошенко заявив, що Верховна рада повинна обрати новий склад ЦВК і прийняти рішення щодо розблокування виборчого процесу в об'єднаних територіальних громадах.

Як писало РБК-Україна раніше, спікер ВР Андрій Парубій заявив, що обрання нової ЦВК є одним з ключових питань на наступному пленарному тижні. На думку голови ВР, нардепи зможуть знайти взаєморозуміння з питання оновлення комісії.