ua en ru

Роботи з продовження терміну експлуатації енергоблоку № 1 ЮУАЕС будуть завершені до кінця 2013 р

На Южно-Українськый АЕС роботи з продовження терміну експлуатації енергоблоку № 1 мають бути завершені до кінця 2013 р. Таке рішення було підтверджено 9 серпня 2013 р. в ході робочої наради в Южноукраїнську, за участю в.о. президента НАЕК "Енергоатом" Микити Константінова, повідомила прес-служба "Енергоатому".

"Виконано великий обсяг робіт і необхідно в стислі терміни зробити ще більше. Однак те, що ми побачили, дає підстави говорити, що до листопада заходи з модернізації, реконструкції, ремонту та подовження терміну експлуатації першого енергоблоку будуть завершені", - підкреслив Константінов.

Перший енергоблок ЮУАЕС був зупинений 5 березня 2013 р. для проведення планово-попереджувального ремонту із запланованою тривалістю 240 діб. За цей час енергоблок має бути приведений у повну відповідність до вимог міжнародних стандартів з безпеки.

Колегія Державної інспекції ядерного регулювання України, на якій буде розглянуто можливість експлуатації енергоблоку № 1 ЮУАЕС у понадпроектний термін, відбудеться 29 листопада 2013 р.