ua en ru

Роботу ТСК з розслідування загибелі Музичка пропонують продовжити ще на місяць

Депутати просять продовжити роботу Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради (ТСК) з розслідування обставин загибелі Олександра Музичка до 27 червня 2014 року.

Депутати просять продовжити роботу Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради (ТСК) з розслідування обставин загибелі Олександра Музичка до 27 червня 2014 року. Про це йдеться в проекті Постанови Верховної Ради "Про звіт Тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі Музичко", повідомляє прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка.

Зокрема, в документі пропонується прийняти до відома звіт ТСК, підготовлений за даними на 28 травня, і продовжити роботу комісії ще на місяць.

Як зазначається, у відповідь на звернення ТСК Міністерством внутрішніх справ України і Генеральною прокуратурою України була надана лише частина затребуваних ТСК документів та інформації.

Разом з тим, МВС України в наданих матеріалах повідомляє, що за результатами службового розслідування порушень службової дисципліни та інших нормативно-правових актів, що регламентують діяльність органів внутрішніх справ, "в діях співробітників ГУБОЗ МВС України не було встановлено".

Також у звіті наводяться результати висновків частини експертиз, які свідчать про те, що куля, вилучена під час огляду трупа Музичко, куля, вилучена під час розкриття його трупа, і куля, витягнута з руки пораненого співробітника міліції, выстрелена з одного екземпляра вогнепальної зброї - пістолета "Макарова", який був вилучений у підозрюваного Музичко.

При цьому у звіті наголошується, що представники ГПУ частково не погоджуються з висновком МВС зі службового розслідування причин та обставин загибелі громадянина Музичко. У зв'язку з цим Генпрокуратурою призначено додаткове службове розслідування з винесенням додаткових питань надходження нових матеріалів.

Укладення зазначеної експертизи очікувалося 30 травня 2014 року. У свою чергу, термін роботи ТСК закінчився 28 травня цього року.

Питання про продовження роботи Комісії Верховна Рада планує розглянути 6 червня.