ua en ru

Роботодавці Кременчука не підтримають на виборах жодну з парламентських партій

Керівники найбільших промислових підприємств Кременчука (Полтавська область) визначилися з позицією на майбутніх місцевих виборах. На проведеному напередодні засіданні Кременчуцької міської організації роботодавців (КМОР) прийнято рішення підтримати на виборах до міської ради популярну в місті політичну партію "Рідне місто", а на посаду мера - представника промислового сектора, голову правління ПАТ "Кременчукм'ясо" Ірину Дроздову, передає "Кременчуцька газета".

"Ми давно співпрацюємо з "Рідним містом". Поки ми не бачимо іншої політичної сили, якій можна довірити професійно брати участь в управлінні нашим великим промисловим містом", - заявив заступник голови КМОР Анатолій Литвиненко.

У свою чергу Ірину Дроздову заступник голови КМОР охарактеризував, як "грамотного економіста і жорсткого, ефективного керівника". За його словами, "однією з переваг Ірини Дроздової є те, що вона не представляє жодну партію, а значить, зможе в якості міського голови ефективно співпрацювати з представниками всіх політичних сил у міськраді".

"Ми реалісти і розуміємо, що жодна партія не набере більшості в міськраді. Тому важливо, щоб майбутній мер міг консолідувати депутатський корпус. А партійна приналежність накладає в цьому плані обмеження", - зазначив Литвиненко.

За інформацією місцевих ЗМІ, на посаду міського голови Кременчука, як очікується, балотуватиметься нинішній заступник мера Віктор Калашник (БПП), народний депутат України Юрій Шаповалов (група "Воля народу"), а також член фракції "Батьківщини" у міськраді Олександр Головач. Від "Укропу" буде висунута Оксана Піддубна, від "Самопомочі" - комерційний директор ТОВ СП "Техагроінтерінвест" Дмитро Плахотнік, від "Радикальної партії Олега Ляшка" - Дмитро Кавунник, який очолює міський осередок партії. "Опозиційний блок", ймовірно, буде підтримувати депутата міськради Геннадія Іваняна.