ua en ru

Працівники "Заводу будівельних матеріалів №1" провели мітинг проти невиплати зарплати

У Новій Каховці (Херсонська область) 16 серпня 2013 р. співробітники ТОВ "Завод будівельних матеріалів №1" (ЗСМ №1) провели мітинг протесту у зв'язку з невиплатою заробітної плати.

За словами членів трудового колективу підприємства, у той час як "працівникам не виплачують законно зароблені гроші, колишній керівник заводу Іван Винник витрачає гроші на відвідування престижних фестивалів бойових мистецтв Японії, а також щедро обдаровує своїх друзів".

Згідно із заявами, до відсторонення від посади Винник виплачував премії та фінансову допомогу лояльним до себе співробітникам. Наприклад, протягом 2012 р. фінансовий директор заводу Сергій Бабій, отримав понад 20 млн грн фінансової допомоги, кошти перераховувалися підприємством траншами на особисті банківські карти. Про це свідчать банківські виписки, які були надані фінансовою установою на вимогу Новокаховського міського суду.

Нагадаємо, 12 серпня 2013 р. "Херсонобленерго" відключило від постачання електроенергією "Завод будівельних матеріалів №1" у зв'язку із заборгованістю в розмірі 821,7 тис. грн.