ua en ru

Працівники УБОЗ у Запорізькій обл. викрили земельний злочин більш ніж на 32 млн грн

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України в Запорізькій області в результаті проведених перевірок викрили начальника управління комунального господарства одного з міськвиконкомів. У 2009 році він, виконуючи обов'язки голови районної державної адміністрації, своїм рішенням забрав у військової частини земельну ділянку площею 2802,06 га. В подальшому, протягом 2010 року розпорядженнями тієї ж райадміністрації ці землі були передані громадянам у власність для ведення особистого селянського господарства. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.
Але, відповідно до Закону України "Про Збройні Сили України", земля, що закріплена за військовими частинами ЗС, є державною власністю і для її відчуження необхідна згода Міністерства оборони України. Проте, як з'ясувалось, дозвіл на припинення права користування на земельну ділянку останнє не надавало і у судовому порядку воно не скасовувалось.
За матеріалами УБОЗ Бердянською міжрайонною прокуратурою відносно згаданого високопосадовця порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України. Збитки, завдані державі, перевищують 32 млн грн.