ua en ru

Працівники спиртзаводів вимагають припинити переслідування гендиректора "Укрспирту" Лабутіна

Близько 3 тис. осіб, представників профспілки ДП "Укрспирт", активістів добровольчих військових формувань та громадських організацій пікетують Генпрокуратуру, офіс Державної фіскальної служби, Мінагрополітики, Кабмін і Верховну Раду з вимогою люструвати заступника прокурора Віктора Шокіна, заступника голови Державної фіскальної служби України Володимира Хоменка та припинити переслідування гендиректора "Укрспирту" Михайла Лабутіна.

Працівники спиртзаводів заявляють, що готові перейти до більш рішучих дій, якщо представники влади будуть ігнорувати вимоги мітингувальників.

Активісти нагадали, що за підсумками роботи ДП "Укрспирт" в II і III кварталах 2014 р. отримано чистого прибутку в сумі 88,9 млн грн (II і III кварталу 2013 р. - 15,8 млн грн прибутку), тобто надходження до Держбюджету збільшилися більш ніж в 11 разів.

Працівники спиртозаводів припускають, що деякі представники влади були не зацікавлені показувати таку прибуток підприємства. Саме це, на думку активістів, стало причиною тиску на гендиректора "Укрспирту" Михайла Лабутіна.

Мітингувальники нагадали, що раніше в ЗМІ з'явилася інформація, про те, що Мінфін в особі його голови Олександра Шлапака лобіює ліквідацію "Укрспирту" з подальшою приватизацією. Згідно з інформацією ЗМІ, у Мінфіні вже підготовлено проект постанови Кабміну про ліквідацію ДП "Укрспирт" і підпорядкування всіх існуючих спиртзаводів безпосередньо Міністерству аграрної політики та продовольства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що трудовий колектив ДП "Укрспирт" звинуватив Державну фіскальну службу (ГФС) під керівництвом Ігоря Білоуса та його першого заступника Володимира Хоменка у блокуванні роботи підприємств спиртової галузі, а також у тиску на керівництво і працівників ДП "Укрспирт".

Також в прес-службі компанії "Укрспирт" повідомлялося, що 19 грудня колишній гендиректор ДП "Укрспирт" Михайло Лабутін був вивезений з лікарні бійцями батальйону "Айдар" у зв'язку з надходженням інформації про плани замаху на нього.