ua en ru

Робота над текстом УА України з ЄС підійшла до завершення, - Янукович (доповнення)

Робота над текстом УА України з ЄС підійшла до завершення. Про це в рамках XV саміту Україна-ЄС заявив президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.
"Нинішній XV саміт має особливе значення для нас. Сьогодні ми підійшли до завершення роботи над текстом угод про ЗВТ і асоціацію з ЄС. Це закладає основи для інтеграції України в ЄС. Наші цілі щодо інтеграції в ЄС базуються на чіткому виборі українського народу", - сказав Янукович.
Президент підкреслив: "В Україні розуміють, що ЄС переживає непрості часи, але я впевнений, що проект об'єднаної Європи не буде остаточним, поки там не буде обкреслена чітка перспектива для такої країни, як Україна".
Янукович додав, що "стратегічною метою України є безвізовий режим з ЄС, а на даному етапі - виконання угоди про лібералізацію візового режиму". Він завірив: "Ми продовжуємо модернізацію ГТС за підтримки ЄС і європейських інституцій. Я сподіваюся, що сьогоднішня дискусія дасть новий імпульс в наших відносинах. Ми розглянули сьогодні нашу загальну заяву і погодили її".