ua en ru

Робоче місце ліквідатора ПАТ МСЗ "Океан" обшукали втретє за півроку

Робоче місце ліквідатора ПАТ МСЗ "Океан" обшукали втретє за півроку Стали відомі нові подробиці у ситуації навколо "Океану"

Ірина Сербін заявила про обшук її київського офісу

Ліквідатор ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" Ірина Сербін у коментарі журналістам повідомила про обшук на її робочому місці 15 лютого 2017 року.

За її словами, в обшуку брали участь близько 20 співробітників Генеральної прокуратури і СБУ.

"Обшукали мій київський офіс. Спасибі, що нічого не ламали. Що шукали? Те, чого у мене не могло й бути: документи з господарської діяльності ПАТ МСЗ "Океан", яка велася задовго до мого призначення. Я надала безперешкодний доступ слідчій групі до свого кабінету, до всіх документів, якими володію. Все, що зацікавило співробітників Генпрокуратури - це реєстр кредиторів ПАТ МСЗ "Океан", затверджений судом. Тільки його вони і вилучили, хоча цей реєстр вже є в матеріалах провадження, в рамках якого проходив обшук", - прокоментувала Сербін обшук, що відбувся.

Вона зазначила, що не робить з події трагедію, а навпаки, завжди сприяла і "буде сприяти правоохоронним органам у встановленні істини".

"Звичайно, третій обшук за півроку - це не найприємніший захід. І я щиро сподіваюся, що обшук це не спроба натиснути на мене. Думаю, він ніяк не пов'язаний з тим, що саме я ініціювала відкриття кримінального провадження за фактом порушення постанови Печерського суду в Миколаєві. Як відомо, на підприємстві, майно якого було арештоване, неодноразово фіксували вивіз металу і активне ведення госпдіяльності "відповідальним зберігачем", що незаконно. Зараз ці факти розслідуються, і всю наявну в мене інформацію оперативно я передаю правоохоронцям", - додала ліквідатор ПАТ НСЗ "Океан".

Вона також додала, що в свою чергу, сподівається на взаємність з боку силовиків і очікує від Генеральної прокуратури виконання рішення Київського апеляційного суду, який 14 листопада 2016 р. скасував постанову Печерського районного суду Києва в частині передачі арештованого майна ПАТ НСЗ "Океан" на відповідальне зберігання директору ТОВ "Океан-Судноремонт" Леоніду Шумилу.

"На жаль, вже пройшло три місяці, а рішення апеляції продовжують не виконувати. Хоча гарантії виконання судових рішень - один з основних принципів Конституції України", - заявила Сербін.