ua en ru

Робоча група з розвитку мовлення на Крим прийняла "дорожню карту"

Робоча група з розвитку мовлення на Крим прийняла "дорожню карту" Фото: засідання міжвідомчої робочої групи (прес-служба Нацтелерадіо)

Як очікується, перших конкретних результатів її діяльності буде досягнуто вже найближчими місяцями

Міжвідомча робоча група з розвитку телерадіомовлення у південних районах Херсонської області, на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та міста Севастополя провела своє перше засідання. Про це напередодні в середу повідомили у прес-службі Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, де й відбулися ці установчі збори від 18 березня.

Як зазначається, учасники робочої групи розробили комплекс питань, які стануть основою "дорожньої карти" розвитку телерадіомовлення на півдні України.

Зокрема, відповідно до прийнятих рішень, РГ зосередиться на:

- підвищенні потужності радіо - і телевізійних передавачів;

- аудиті замовлень радіочастот та підготовці до проведення конкурсу на вільні телевізійні та радіочастоти;

- побудові нової вежі та організації FM-радіомовлення в селі Чонгар на територію Криму;

- запуску пілотного проекту "Радіо Громад" тощо.

Робоча група з розвитку мовлення на Крим прийняла "дорожню карту"

"Ми розуміємо можливості нашої держави, але зробимо максимум для того, щоб посилити мовлення на всіх територіях, які зазнають інформаційного впливу країни-агресора", - наголосив на відкритті засідання голова Нацтелерадіо Юрій Артеменко, додавши, що розвиток мовлення в південних регіонах країни є пріоритетом для очолюваного ним регулятора.

За словами члена Нацради Сергія Костинського (голова РГ, - ред.), розроблену і реалізовану РГ "дорожню карту" з розвитку мовлення у Херсонській області буде також використано у Миколаївській та Одеській областях.

"Зі створенням робочої групи держава, медіа та громадські організації відкрили новий фронт захисту телерадіоінформаційного простору на півдні країни. Перші конкретні результати будуть досягнуті вже в найближчі місяці", - сказав Костинський.

Водночас секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Винник (фракція БПП, - ред.) "висловив пропозицію щодо створення окремої бюджетної програми для фінансування потреб НТКУ".

Робоча група з розвитку мовлення на Крим прийняла "дорожню карту"

Як зазначається, робоча група регулятора координуватиме свою діяльність із Комісією з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики (МІП) України.

Нагадаємо, рішення про створення робочої групи з розвитку мовлення на Крим було прийнято 22 лютого на засіданні Нацтелерадіо в Києві.